Πώς να σταματήσετε το Facebook από το να επιβραδύνει το iPhone - Ιανουάριος 2023

Από μόνη της, το Facebook μπορεί να καταναλώσει χώρο αποθήκευσης, να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και να επηρεάσει αρνητικά την απόδοση του iPhone σας. Ευτυχώς, μπορείτε να κάνετε βήματα για να σταματήσετε το Facebook να επιβραδύνει το iPhone.

Σταματήστε το Facebook να επιβραδύνει το iPhone

Σταματήστε το Facebook να επιβραδύνει το iPhone

Η εφαρμογή Facebook έχει την τάση να ανανεώνει συχνά τα δεδομένα της και να διατηρείται απασχολημένη σε δραστηριότητες στο παρασκήνιο. Αυτό συμβαίνει ακόμη και αν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται ενεργά.



Ως εκ τούτου, το κλειδί για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων της εφαρμογής Facebook στο iPhone είναι ο περιορισμός της δραστηριότητας στο παρασκήνιο και η περιοδική εκκαθάριση του χώρου αποθήκευσης που καταλαμβάνει το Facebook.

Ακολουθούν ορισμένα από τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε το Facebook να επιβραδύνει το iPhone.

  1. Χρησιμοποιήστε την έκδοση του Facebook για επιτραπέζιους υπολογιστές στο iPhone
  2. Απενεργοποιήστε τις Υπηρεσίες τοποθεσίας στο Facebook
  3. Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής φόντου στο Facebook
  4. Απενεργοποίηση βίντεο αυτόματης αναπαραγωγής
  5. Εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης Facebook

1. Χρησιμοποιήστε την έκδοση Desktop του Facebook σε iPhone

Ο καλύτερος τρόπος για να εξαλείψετε τον αντίκτυπο της εφαρμογής Facebook στο iPhone είναι να διαγράψετε την εφαρμογή Facebook από το iPhone σας και να συνηθίσετε να χρησιμοποιείτε την έκδοση του Facebook για επιτραπέζιους υπολογιστές στο iPhone.

Η χρήση της έκδοσης Desktop του Facebook περιορίζει εντελώς το Facebook από την αποθήκευση δεδομένων και την εκτέλεση δραστηριοτήτων φόντου στο iPhone σας. Στην πραγματικότητα, αυτή η μέθοδος δεν δίνει στο Facebook κανέναν έλεγχο στο iPhone σας.

1. Ανοιξε τοΣαφάριπρόγραμμα περιήγησης στο iPhone σας και μεταβείτε στοfacebook.com.

δύο. Συνδεθείτε στο Facebook σαςλογαριασμός.

Σημείωση: ΠατήστεΟχι τώρα, σε περίπτωση που σας ζητηθεί να ρυθμίσετε το One Tap Login.

3. Μόλις συνδεθείτε, πατήστε στοΚουμπί κοινής χρήσηςβρίσκεται στο κάτω μενού.

Κουμπί κοινής χρήσης προγράμματος περιήγησης Safari στο iPhone

Τέσσερα. Στο μενού Κοινή χρήση που εμφανίζεται, πατήστε στοΠροσθέστε στην αρχική οθόνη.

Προσθήκη στην επιλογή αρχικής οθόνης στο μενού κοινής χρήσης iPhone

5. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε στοΠροσθήκηεπιλογή που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Προσθέστε το Facebook στην Αρχική οθόνη στο iPhone

Αυτό θα τοποθετήσει ένα εικονίδιο Facebook με σύνδεσμο προς την έκδοση του Facebook για την επιφάνεια εργασίας στην αρχική οθόνη του iPhone σας. Αυτό θα σας διευκολύνει να αποκτήσετε πρόσβαση στην έκδοση Facebook του επιτραπέζιου υπολογιστή πατώντας απλώς το εικονίδιο Facebook.

Το μειονέκτημα της χρήσης της έκδοσης του Facebook για επιτραπέζιους υπολογιστές είναι ότι δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο Facebook. Εάν αυτό σας ενοχλεί, μπορείτε να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την έκδοση του Facebook για κινητά μετά την εφαρμογή των βημάτων 2,3,4 και 5 όπως αναφέρονται παρακάτω.

2. Απενεργοποιήστε την Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου για Facebook

Η εφαρμογή Facebook είναι γνωστή για τη διαρκή απασχολησιμότητα σε δραστηριότητες στο παρασκήνιο, τη συνεχή σύνδεση με τους γονικούς της διακομιστές, την ενημέρωση και ανανέωση συχνά των δεδομένων της. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή Facebook χρησιμοποιεί δεδομένα και πόρους στο iPhone σας ακόμη και όταν η εφαρμογή δεν χρησιμοποιείται.

1. ΠατήστεΡυθμίσεις>γενικός>Ανανέωση εφαρμογής παρασκηνίου.

Επιλογή ρυθμίσεων ανανέωσης εφαρμογής φόντου στο iPhone

δύο. Στην οθόνη ανανέωσης της εφαρμογής Background, απενεργοποιήστε την επιλογή γιαFacebook.

Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής φόντου για Facebook στο iPhone

3. Απενεργοποιήστε τις υπηρεσίες τοποθεσίας για το Facebook

Επιτρέποντας στο Facebook να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες της τοποθεσίας σας εξαντλεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και χρησιμοποιεί δεδομένα στο iPhone.

1. ΠατήστεΡυθμίσεις>Μυστικότητα>Υπηρεσίες τοποθεσίας.

δύο. Στην οθόνη Υπηρεσίες τοποθεσίας, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστεFacebook.

Facebook στην οθόνη Υπηρεσίες τοποθεσίας

3. Στην επόμενη οθόνη, πατήστε τοΠοτέ.

Ποτέ μην επιτρέπετε στο Facebook να έχει πρόσβαση στις Υπηρεσίες τοποθεσίας στο iPhone

4. Αποτρέψτε την αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στο Facebook

Η αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο Facebook. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη συσκευή σας και να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση δεδομένων στο iPhone.

1. Ανοιξε τοFacebookεφαρμογή στο iPhone σας.

δύο. Πατήστε στοΜενού 3 γραμμώνεικονίδιο, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Εικονίδιο μενού 3 γραμμών στο Facebook

3. Στη συνέχεια, πατήστε τοΡυθμίσεις>Ρυθμίσεις λογαριασμού>Βίντεο και φωτογραφίες.

Επιλογή ρυθμίσεων βίντεο & φωτογραφιών στο iPhone

Τέσσερα. Στη συνέχεια, πατήστε τοΑυτόματη αναπαραγωγή>Ποτέ μη αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο.

Ποτέ μη αυτόματη αναπαραγωγή βίντεο στην εφαρμογή Facebook στο iPhone

Μετά από αυτό, δεν θα βρείτε πλέον τα βίντεο που αναπαράγονται αυτόματα στο Facebook.

5. Εκκαθάριση χώρου αποθήκευσης που καταλαμβάνεται από το Facebook

Η εφαρμογή Facebook μπορεί να γεμίσει γρήγορα χώρο αποθήκευσης στο iPhone λόγω της τάσης της να αποθηκεύει προσωρινά τις πληροφορίες και να τις αποθηκεύει στο iPhone σας.

Για μια χρονική περίοδο, το Facebook μπορεί να αποθηκεύσει έναν τόνο αποθηκευμένων δεδομένων στο iPhone σας. Επομένως, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να ελέγξετε την ποσότητα αποθηκευτικού χώρου που καταλαμβάνει το Facebook στο iPhone σας.

1. ΠατήστεΡυθμίσεις>γενικός>Αποθήκευση iPhone

Επιλογή ρυθμίσεων αποθήκευσης iPhone στο iPhone

δύο. Στην οθόνη αποθήκευσης iPhone, πατήστε τοFacebook.

Οθόνη αποθήκευσης Facebook στο iPhone στο iPhone

3. Στην επόμενη οθόνη, ρίξτε μια ματιά στο μέγεθος του χώρου αποθήκευσης που έχει λάβει το Facebook

Διαγραφή Facebook στο iPhone

Εάν το Facebook καταναλώνει πολύ χώρο αποθήκευσης, μπορείτε να πατήσετεΔιαγραφή εφαρμογής. Αυτό θα διαγράψει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα από την εφαρμογή Facebook στο iPhone σας.

Αφού διαγράψετε το Facebook, μπορείτε να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή στη συσκευή σας και να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Facebook στο iPhone σας.

Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να ελέγχετε το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου που έχει λάβει το Facebook και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία διαγραφής της εφαρμογής και επανεγκατάσταση της.

Σχετιζομαι με