Πώς να σταματήσετε το Chrome να ζητά να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης - Φεβρουάριος 2023

Ενώ συνδέεστε σε οποιονδήποτε ιστότοπο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, πρέπει να έχετε συναντήσει αυτά τα ενοχλητικά αναδυόμενα παράθυρα που ρωτούν αν θέλετε το Chrome να αποθηκεύσει τον κωδικό πρόσβασής σας. Σε αυτό το άρθρο, σας δείχνουμε πώς μπορείτε να εμποδίσετε το Chrome να ζητήσει να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης.

Σταματήστε το Chrome να ζητά να αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης

Σταματήστε το Chrome να ζητά να αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης

Παρόλο που επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome να αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης μπορεί να είναι χρήσιμο, πολλοί χρήστες ανησυχούν για τους κινδύνους ασφαλείας που εμπλέκονται και δεν θέλουν να αποθηκεύονται κωδικοί πρόσβασης από το πρόγραμμα περιήγησής τους.



Εάν είστε ένας από αυτούς τους χρήστες που δεν αισθάνεστε άνετα με αυτήν τη λειτουργία, τότε πρέπει να έχετε ήδη κουραστεί να κάνετε πάντα κλικ στο 'Ποτέ' όταν σας ζητηθεί να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης.

Αναδυόμενο παράθυρο αποθήκευσης κωδικού πρόσβασης Chrome

Ως εκ τούτου, παρέχουμε παρακάτω τα βήματα για να σταματήσετε μόνιμα το Chrome να ζητά να αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης σε υπολογιστές Windows και Mac.

Σταματήστε το Chrome να ζητά να αποθηκεύσει κωδικούς πρόσβασης σε Windows και Mac

Τα βήματα για να σταματήσετε το Chrome να ζητά να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης είναι τα ίδια και σε υπολογιστές Windows και Mac

1. Ανοιξε τοΧρώμιοπρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας Windows ή Mac

δύο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στοΕικονίδιο μενού 3 κουκκίδων, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στοΡυθμίσειςαπό το αναπτυσσόμενο μενού (Δείτε την παρακάτω εικόνα)

Εικονίδιο Chrome 3 Dot και καρτέλα ρυθμίσεων

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στοΠροχωρημένοςεπιλογή (Δείτε την παρακάτω εικόνα)

Σύνθετες ρυθμίσεις στο Google Chrome

Τέσσερις. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα 'Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες' και κάντε κλικ στοΔιαχείριση κωδικών πρόσβασηςεπιλογή (Δείτε την παρακάτω εικόνα)

Διαχείριση καρτέλας κωδικών πρόσβασης στο Google Chrome

5. Στην επόμενη οθόνη, απενεργοποιήστε την επιλογή γιαΔιαχείριση κωδικών πρόσβασηςμετακινώντας την εναλλαγή στοΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟθέση (Δείτε την παρακάτω εικόνα)

Διακοπή του προγράμματος περιήγησης Chrome από την αποθήκευση κωδικών πρόσβασης

Διακοπή του Chrome από την αυτόματη συμπλήρωση ονομάτων χρηστών

Αφού σταματήσετε το Chrome να ζητά να αποθηκεύσετε κωδικούς πρόσβασης, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι το πρόγραμμα περιήγησης Chrome αποθηκεύει ονόματα χρήστη και προτείνει την Αυτόματη συμπλήρωση ονόματος χρήστη καθώς αρχίζετε να πληκτρολογείτε το όνομα χρήστη σας.

Εάν έχετε πολύ ασφάλεια, ή αυτό σας ενοχλεί ούτως ή άλλως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα βήματα για να σταματήσετε την αυτόματη συμπλήρωση των ονομάτων χρήστη από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome.

1. Ανοιξε τοΧρώμιοπρόγραμμα περιήγησης στον υπολογιστή σας Windows ή Mac

δύο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στοΕικονίδιο μενού με 3 κουκκίδες χρώμιο, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στοΡυθμίσειςαπό το επόμενο αναπτυσσόμενο μενού (Δείτε την παρακάτω εικόνα).

Εικονίδιο και καρτέλα Ρυθμίσεις μενού 3 κουκίδων Chrome

3. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, μετακινηθείτε προς τα κάτω στο κάτω μέρος της σελίδας και κάντε κλικ στοΠροχωρημένοςεπιλογή.

Σύνθετες ρυθμίσεις στο Google Chrome

Τέσσερις. Στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα 'Κωδικοί πρόσβασης και φόρμες' και κάντε κλικ στοΡυθμίσεις αυτόματης συμπλήρωσηςεπιλογή

Καρτέλα ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης στο Google Chrome

5. Στην επόμενη οθόνη, γυρίστεμακριά απόη επιλογή γιαΑυτόματη συμπλήρωσημετακινώντας τη θέση εναλλαγής στη θέση OFF (Δείτε την παρακάτω εικόνα).

Απενεργοποίηση αυτόματης συμπλήρωσης στο Google Chrome

Σχετιζομαι με
  1. Πώς να διαγράψετε αυτόματα το ιστορικό περιήγησης στο Google Chrome